PRINCIPALELE BENEFICII ALE ASOCIERII IN COOPERATIVA:

 

  1. Optimizarea costurilor de productie si eficientizarea in comun a activitatilor agricole prin degrevarea catre cooperativa a achizitiilor de inputuri si comercializarii productiei.
  2. Cresterea gradului de adaptare a ofertei de produse agricole in plan cantitativ,calitativ si sortimental la cerintele consumatorilor;
  3. Realizarea de investitii in comun prin care sa se adauge valoare productiei agricole primare si sa se echilibreze veniturile pe lantul agro-alimentar.
  4. Rentabilizarea afacerii pe termen mediu si lung, capitalizarea fermierilor si a cooperativelor prin generarea de valoare adaugata din punct de vedere economic pentru membrii lor si care, in plus, sa desfasoare o activitate economica relevanta, sa reziste pe piata si sa se dezvolte durabil.
  5. Cresterea capacitatii de a face fata riscurilor volatilitatii pietelor in comparatie cu desfasurarea activitatilor de valorificare in mod individual de catre fiecare producator.
  6. Furnizarea de servicii si informatii de specialitate membrilor care ar fi mult prea costisitoare daca ar fi obtinute in mod individual.
  7. Facilitati fiscale pentru membrii cooperatori. 
    • Scutirea membrilor participanți la plata impozitului pe venit, când aceștia valorifică producția agricolă printr-o cooperativă.
    • Se acordă scutire la impozitul pe venitul din arendă pentru acei membri ai cooperativei când dau terenurile în arendă la cooperativă;
    • Se acordă o scutire la plata impozitului pe clădiri și terenuri pentru membrii cooperatori ce obțin o producție agricolă valorificată prin cooperativa agricolă.
    • Facilitati de implementare si accesare de fonduri europene.